دوره 22، شماره 4 - ( 11-1388 )                   جلد 22 شماره 4 صفحات 198-192 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jafari A, Khami M, Yazdani R, Mohammadi M. Knowledge and attitude of senior dental students towards HIV/AIDS. jdm 2010; 22 (4) :192-198
جعفری احمد، خامی محمدرضا، یزدانی رضا، محمدی منصوره. دانش و نگرش دانشجویان سال آخر دندانپزشکی در مورد بیماری ایدز. مجله دندانپزشکی. 1388; 22 (4) :192-198

1- دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
زمینه و هدف: هدف از این مطالعه سنجش دانش و نگرش دانشجویان سال آخر دندانپزشکی در زمینه بیماری ایدز و بعضی عوامل مؤثر بر آن بود تا نتایج آن بتواند برای اساتید این رشته و برنامه‌ریزان آن برای در جهت ارتقای آموزش کمک کننده باشد.

روش بررسی: این پژوهش از نوع طرح‌های پژوهش در آموزش بود که در دانشکده‌های دندانپزشکی دولتی شهر تهران به اجرا درآمد. در نیمسال اول سال تحصیلی 88-1378 از دانشجویان سال آخر دانشکده‌های تهران و شهید بهشتی خواسته شد در صورت تمایل پرسشنامه‌ای حاوی مشخصات فردی، دانش و نگرش در زمینه ارایه مراقبت دندانپزشکی به بیماران مبتلا به ایدز را تکمیل کنند. امتیاز دانش و نگرش محاسبه شد و اطلاعات با آزمون Independent sample t-test تحلیل گردید.

یافته‌ها: درصد تقریباً همه دانشجویان معتقد بودند در کار دندانپزشکی تمام بیماران باید HIV مثبت تلقی شوند اما 49% ترجیح می‌دادند که فرد مشکوک به ایدز را ارجاع دهند. جنسیت و آشنایی قبلی با بیماران HIV مثبت ارتباط معنی‌دار آماری با دانش و نگرش دانشجویان در زمینه بیماری ایدز نداشت (05/0

نتیجه‌گیری: ارتقاء دانش و نگرش دانشجویان دندانپزشکی در زمینه بیماری ایدز ضروری است و پیشنهاد می‌شود در کوریکولوم دندانپزشکی ایران تأکید بیشتری بر این مسئله صورت گیرد.

دریافت: 1388/3/15 | پذیرش: 1388/10/10 | انتشار: 1392/7/9