دوره 5، شماره 1 - ( 5-1371 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 34-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

Vahid A. Endodontic's view of replantation. jdm 1992; 5 (1) :29-34
وحید علویه. نگاهی به Replantation از دیدگاه اندودنتیک. مجله دندانپزشکی. 1371; 5 (1) :29-34

Replantation بمنظور درجا گذاشتن دندانی که بطور کامل از حفره آلوئول بیرون آمده انجام می شود. مهمترین مسئله در مورد این دندانها حفظ سلامت لیگامانهای پریودنتال است، به این جهت باید از خشک شدن و کورتاژ سطح ریشه خودداری شده و دندان هرچه زودتر به حفره آلوئول برگردانده شود. حفره دندانی تنها با سرم فیزیولوژی گرم شستشو می شود، بدون آنکه کورتاژی در آن انجام گیرد. بعد از قرار دادن دندان در حفره آلوئول باید آن را اسپلنت نماییم. بهترین اسپلینت در این موارد نوعی است که همراه با مقداری فانکشن برای دندان .Rep شده باشد. بعد از یک الی دو هفته اسپلینت برداشته شده و درمان ریشه آغاز میگردد و بدنبال آن جهت ایجاد شرایط بهتر برای ترمیم پریودنشیوم و جلوگیری از تحلیل کلسیم هایدروکساید در داخل کانال گذاشته می شود. دندان باید هر دو ماه یکبار کنترل شود. چه از نظر موبیلیتی و چه از نظر تحلیل و چه از نظر ترمیم پریودنتالی. چنانچه کلسیم هایدروکساید از محیط کانال خارج شده باشد، بایستی دوباره کانال دندان را با خمیر آن پر نمود. بسته به شرایطی که دندان نشان میدهد یک الی دو سال درمان به همین ترتیب ادامه پیدا میکند. بطور کلی نظر به اینکه Avulsion بیشتر در بچه ها و در سنین مدرسه اتفاق می افتد و در این سنین امکان تهیه پروتز مناسب بسیار کم است، .Rep می تواند درمان قابل قبولی جهت حفظ دندانها باشد تا زمانیکه سن بیمار اجازه تهیه پروتز مناسب را بدهد. نباید فراموش کرد که این درمان هیچگاه یک درمان همیشگی بشمار نمی آید.

انتشار: 1392/4/31