بدون شک هنوز هم پوسیدگی دندان یکی از بزرگترین مشکلات جوامع مختلف بشری را تشکیل می دهد. اصولا پوسیدگی دندان را بعنوان یک بیماری میکروبی که سبب حذف ترکیبات معدنی و تخریب مواد آلی دندانها می شود، تعریف می کنند. گرچه تئوریهای مختلفی در مورد اتیولوژی پوسیدگی دندان مطرح است ولی تئوری اسیدوژنیک (Miller) میلر (1890) و تئوری (Gottileb) پروتئولیتیک (1933) هنوز هم از اعتبار غنی تری نسبت به سایر تئوریها برخوردار است. بطور کلی وضعیت و میزان بزاق، بهداشت دهان، ساختمان دندان از جهات مختلف، نوع و تعداد میکروارگانیزم ها و بالاخره رژیم غذایی از مهمترین فاکتورهایی هستند که در طول زمان سبب ایجاد پوسیدگی می شوند. از آنجائیکه نحوه و نوع تغذیه کودک در دوران شیرخوارگی می تواند بعنوان عامل مهمی در ایجاد و تکوین پوسیدگی تلقی گردد و تاکنون هیچ تحقیق منتشر شده ای پیرامون موضوع مذکور در کشور ما صورت نگرفته است، لذا مطالعه ای در زمینه تاثیر نوع شیر مصرفی در دوران شیرخوارگی بر روی میزان پوسیدگیهای دندانی طراحی و در کودکان 5-3 ساله به مرحله اجرا درآمد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |