دوره 9، شماره 2 - ( 4-1375 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 15-5 | برگشت به فهرست نسخه ها

Aghahoseini F, Heidary seraj N. Clinical evaluation of viral infections of oral cavity after chemotherapy in patients with blood and lymphatic malignancies. jdm 1996; 9 (2) :5-15
آقا حسینی فرزانه، حیدری سراج نیلوفر. بررسی بالینی عفونت های ویروسی دهان بعد از شیمی درمانی در مبتلایان به بدخیمی های خونی و لنفاوی. مجله دندانپزشکی. 1375; 9 (2) :5-15

در سالهای اخیر دانش پزشکی شاهد پیشرفتهای قابل ملاحظه ای در درمان بیماریهای بدخیم بوده است. ظهور روشهای نوین درمانی نظیر، شیمی درمانی، اشعه درمانی و ایمنی درمانی در بیماران مبتلا به انواع نئوپلاسم علاوه بر آنکه در مواردی بهبودی کامل بیماران را باعث شده و یا بر طول عمر آنها افزوده است مشکلات عدیده ای را نیز برای بیماران و پزشکان ایجاد کرده است عفونتهای ویروسی حفره دهان در بیمارانی که تحت شیمی درمانی قرار می گیرند در اکثر موارد مورد توجه قرار نمی گیرد. لذا بر آن شدیم که به بررسی عفونتهای ویروسی در بیماران بستری و تحت شیمی درمانی در بخشهای خون بیمارستانهای امیراعلم و امام خمینی تهران بپردازیم و در این راستا 84 بیمار مبتلا به انواع لوسمی (AML و ALL و CML و CLL) و لنفوم (هوچکین و غیرهوچکین) را در فاز Immunosuppresion بعد از شیمی درمانی بمدت سه ماه مورد بررسی قرار دادیم که در این بیماران میزان ابتلا به عفونتهای ویروسی HSV درصد پایین تری را نسبت به مطالعات مشابه در دیگر کشورها نشان می داد.

انتشار: 1392/5/2