Esmaeilzadeh M, Daneshyar F, Donyavi Z, Tarighi B, Nasiri S. Comparison of success rate of pulpotomy in primary teeth and related factors using formocresol conducted by dental students in Hamedan dental school. jdm 2018; 31 (3) :155-161
URL:
http://jdm.tums.ac.ir/article-1-5806-fa.html
اسماعیلزاده محمد، دانشیار فهیمه، دنیوی زکیه، طریقی بشیر، نصیری شاهین. مقایسه میزان موفقیت پالپوتومی دندانهای شیری و عوامل مؤثر بر آن با استفاده از فرموکروزول توسط دانشجویان و دستیاران تخصصی دانشکده دندانپزشکی شهر همدان. مجله دندانپزشکی. 1397; 31 (3) :155-161
URL: http://jdm.tums.ac.ir/article-1-5806-fa.html
1- استادیار گروه آموزشی دندانپزشکی کودکان، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
2- دستیار تخصصی گروه آموزشی دندانپزشکی کودکان، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
3- استادیار گروه آموزشی اندودنتیکس، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
4- دندانپزشک، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
5- دکترای آمار زیستی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی همدان، همدان، ایران
چکیده: (3895 مشاهده)
زمینه و هدف: تفاوت ساختاری دندانهای شیری در مقایسه با دندانهای دائمی موجب رسیدن سریعتر پوسیدگی به پالپ میشود و در نتیجه اقدام به درمان مؤثر را ضروری میسازد. هدف از مطالعه حاضر، تعیین میزان موفقیت انجام پالپوتومی دندانهای مولر شیری و عوامل مؤثر بر آن با استفاده از فرموکروزول توسط دانشجویان و دستیاران در بخش کودکان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهر همدان بود.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، 113 کودک که قبلاً دندانهای مولر شیری آنها پالپوتومی شده بود (30 کودک توسط دستیاران و 83 کودک توسط دانشجویان) به طور تصادفی و بر اساس زمان مراجعه (حداقل 12 ماه پس از انجام درمان) از نظر معیارهای موفقیت کلینیکی و رادیوگرافی مورد ارزیابی مجدد قرار گرفتند. اطلاعات به دست آمده به وسیله نرمافزار SPSS20 و آزمونهای مجذور کای و آمار توصیفی مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: موفقیت انجام پالپوتومی دندانهای مولر شیری 7/81 درصد، موفقیت دانشجویان دوره عمومی 3/79 درصد و دستیاران تخصصی 3/87 درصد بود. درصد موفقیت پالپوتومی به وسیله دانشجویان دوره عمومی در صورت استفاده از روکش استیل زنگ نزن (Stainless Steel Crown, S.S.C) در دندان مولر دوم و ماگزیلا به طور معنیدار بیشتر بود (05/0>P)، اما با سن و جنس ارتباط معنیداری نداشت (05/0<P). درصد موفقیت پالپوتومی به وسیله دستیاران تخصصی با جنس، سن، نوع ترمیم، نوع دندان و فک بیماران ارتباط معنیداری نداشت (05/0<P). در کل نیز درصد موفقیت در S.S.C، دندان مولر دوم و در ماگزیلا بیشتر بود. همچنین، میزان موفقیت پالپوتومی به وسیله دستیاران تخصصی به طور معنیداری بیشتر از دانشجویان دوره عمومی بود (05/0>P). بیشترین معیارهای عدم موفقیت پالپوتومی مربوط به تحلیل داخلی بود.
نتیجهگیری: پالپوتومی به وسیله فرموکروزول با استفاده از S.S.C در دندانهای مولر دوم و در ماگزیلا درصد موفقیت بیشتری دارد.
نوع مطالعه:
تحقیقی |
موضوع مقاله:
عمومی دریافت: 1397/9/12 | پذیرش: 1397/9/12 | انتشار: 1397/9/12