دوره 30، شماره 4 - ( 11-1396 )                   جلد 30 شماره 4 صفحات 213-208 | برگشت به فهرست نسخه ها

Esfahanizadeh G, Aghel M, Asl S M, Bayat E. Comparison of the marginal fit of different types of dental ceramic systems (In-vitro). jdm 2018; 30 (4) :208-213
اصفهانی زاده غلامرضا، عاقل محمود، محمدی اصل سعید، بیات الناز. مقایسه تطابق لبه‌ای سیستم‌های سرامیکی مختلف دندانی در شرایط In-vitro. مجله دندانپزشکی. 1396; 30 (4) :208-213

1- استادیار گروه آموزشی پروتزهای دندانی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- عضو هیئت علمی گروه آموزشی پروتزهای دندانی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
3- عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
4- دندانپزشک، تهران، ایران
زمینه و هدف: میزان Marginal Gap در رستوریشن تمام سرامیک در میزان موفقیت درمان اهمیت فراوانی دارد و با توجه به نتایج متناقض در مطالعات، هدف از این مطالعه مقایسهMarginal Gap  در 4 نوع رستوریشن سرامیکی، Zirconia CAD/CAM، Inceram، IPS e.max press و PFM بود.
روش بررسی: در مطالعه‌ایی آزمایشگاهی یک دنتیک پره مولر ماگزیلا به عنوان مدل آزمایشگاهی تهیه شد و به طور استاندارد تراش داده شد و سپس از روی آن 10 روکش از جنس Inceram و 10 روکش از جنس IPS e.max press  و 10 روکش از جنس Zirconia و 10 روکش از جنس PFM ساخته شد. نمونه‌ها بدون سمان شدن روی دای قرار داده شدند و میزان عدم تطابق لبه‌ای با استفاده از استریومیکروسکوپ اندازه‌گیری گردید. سپس داده‌ها با استفاده از تست‌های One- way Anova  وOne sample Kolmogorov smirnov  مورد قضاوت آماری قرار گرفتند.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان دادند که میزانGap  در گروه PFM 7/28±92/102 و در گروه Inceram 41/98±91/24 و در گروه IPS e.max press 48/25±81/128 و در گروه Zirconia 9/10±5/69 بود. نتایج آزمون حاکی از آن بود که تفاوت معنیداری در بین گروه‌های ذکر شده وجود دارد (0/0001=P).
نتیجه‌گیری: با توجه به این که مقایسه میزان گپ در چهار گروه توسط آزمون ANOVA معنی‌دار بود، بنابراین انتظار می‌رود که مارجینال گپ، احتمال نشت و عود پوسیدگی در سیستم‌های Zirconia از همه کمتر و در سیستم‌های IPS e.max press از همه بیشتر باشد.
واژه‌های کلیدی: زیرکونیا، گپ مارژینال، Inceram، PFM، IPS e.max press
دریافت: 1396/12/8 | پذیرش: 1396/12/8 | انتشار: 1396/12/8