دوره 28، شماره 3 - ( 7-1394 )                   جلد 28 شماره 3 صفحات 265-254 | برگشت به فهرست نسخه ها

Koosha S, Jalalian E. The ferrule effect and the biomechanical stability of teeth restored with cores, posts and crowns: Literature review. jdm 2015; 28 (3) :254-265
کوشا سارا، جلالیان عزت اله. تأثیر Ferrule effect روی ثبات بیومکانیکی دندان‌های بازسازی شده با پست و کور و کراون: مروری بر مقالات. مجله دندانپزشکی. 1394; 28 (3) :254-265

1- استادیار گروه آموزشی پروتزهای دندانی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی تهران

زمینه و هدف: حفظ نسج تاج دندانی در ناحیه سرویکال، جهت تأمین Ferrule effect به منظور بهبود خصوصیات بیومکانیک دندان اندو شده، اهمیت بالایی دارد. Ferrule effect موضوعی است که مطالعات زیادی درمورد آن صورت گرفته و مطالب ضد و نقیضی ارایه شده است. هدف این مطالعه جمع‌آوری نتایج تحقیقات مختلف در مورد Ferrule effect بر اساس مقالات موجود در Pub Med بود.

روش بررسی: این تحقیق روی مقالات جمع‌آوری شده از Pub Med از سال 2014-1985 و مجلات علمی- پژوهشی داخل کشور صورت گرفت و از کلمات کلیدی Finite element analysis, Fatigue, Fracture resistance, Literature review, Ferrule effect, Ferrule استفاده گردید.

یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد ارتفاع 2-5/1 میلی‌متر و ضخامت 1میلی‌متر Ferrule، در افزایش مقاومت به شکست دندان‌های اندو شده، تأثیر مهمی دارد.

نتیجه‌گیری: وجود Ferrule effect برای موفقیت درمان دندان‌های اندو شده ضروری است و اگر تأمین آن امکان‌پذیر نباشد، دندان مورد نظر از نظر کلینیکی پیش آگهی ضعیفی خواهد داشت.

دریافت: 1394/9/18 | پذیرش: 1394/9/18 | انتشار: 1394/9/18