دوره 24، شماره 4 - ( 11-1390 )                   جلد 24 شماره 4 صفحات 231-224 | برگشت به فهرست نسخه ها

Davari A, Danesh Kazemi A, Mousvinasab M, Nadaf A. Effect of curing direction on microtensile bond strength of fifth and sixth generation dental adhesives. jdm 2012; 24 (4) :224-231
داوری عبدالرحیم، دانش کاظمی علیرضا، موسوی نسب مجید، نداف علی. تاثیر جهت نوردهی روی استحکام باند ریزکششی (Mircotensile) ادهزیوهای نسل پنجم و ششم. مجله دندانپزشکی. 1390; 24 (4) :224-231

1- دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
2- دانشیار گروه آموزشی ترمیمی و زیبایی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
3- استادیار گروه آموزشی ترمیمی ترمیمی و زیبایی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
4- دندانپزشک
زمینه و هدف: مواد ترمیمی کامپوزیت و ادهزیوهای دندانی به طور معمول با منابع نوری سخت می‌شوند. جهت نوردهی ممکن است روی استحکام باند ادهزیوهای دندانی تاثیر داشته باشد. هدف از انجام این مطالعه مقایسه تاثیر جهت نوردهی روی استحکام باند ریز کششی ادهزیوهای نسل پنجم و ششم بود.

روش بررسی: در این مطلعه ادهزیو‌های Prime & Bond NT وClearfil SE Bond و جهت‌های مختلف نوردهی استفاده شد. 60 دندان انسیزور انسان به 4 گروه 15 تایی تقسیم شد که در گروه A و C ادهزیو Clearfil SE Bond و جهت نور از سمت دندان و در گروه B و D ادهزیو Prime & Bond NT و جهت نور از سمت کامپوزیت بود. بعد از انجام فرایند سیکل حرارتی، نمونه‌ها تحت نیروی کششی قرار گرفتند و داده‌های استحکام باند ریز کششی نمونه‌ها ثبت شد. داده‌های ثبت شده توسط آزمون ANOVA دوطرفه و توکی Post hoc test آنالیز شدند.

یافته‌ها: 1- آزمون‌های آماری نشان داد استحکام باند ریز کششی بدست آمده برای ادهزیو Clearfil SE Bond به طور معنی‌داری بالاتر از ادهزیو Prime & Bond NT بود (001/0P<). 2- اختلاف معنی‌داری در جهت‌های مختلف نوردهی وجود نداشت (132/0=P).

نتیجهگیری: جهت نوردهی به تنهایی تاثیر معنی‌داری روی استحکام باند ندارد. در چهارچوب این مطالعه در اتصال به عاج، ادهزیو‌های نسل ششم موفقیت بیشتری نسبت به ادهزیوهای نسل پنجم نشان دادند.

دریافت: 1390/3/16 | پذیرش: 1390/10/28 | انتشار: 1392/6/26