دوره 28، شماره 2 - ( 4-1394 )                   جلد 28 شماره 2 صفحات 131-122 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammad R K, Azam A, Khoroushi M. Comparison of methods for controlling dental caries in the classical medicine and alternative medical practices and future prospects. jdm 2015; 28 (2) :122-131
ربانی خوراسگانی محمد، علی اصغری اعظم، خروشی مریم. مقایسه روش‌های کنترل پوسیدگی دندان در دندانپزشکی رایج، طب مکمل و چشم اندازهای آینده. مجله دندانپزشکی. 1394; 28 (2) :122-131

1- دانشیار میکروبیولوژی، گروه آموزشی زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه علوم اصفهان
2- دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه علوم اصفهان
3- استاد مرکز تحقیقات مواد دندانی و گروه دندانپزشکی ترمیمی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اصفهان

پوسیدگی دندان شایع‌ترین عفونت انسان و از بیماری‌های مهم چند عاملی است که سالانه میلیون‌ها دلار صرف کنترل و درمان آن می‌شود. تاکنون روش‌های مختلفی برای کنترل آن ارایه شده است. از مهم‌ترین روش‌های کنترل آن در حال حاضر می‌توان به رعایت بهداشت دهان و دندان، تغذیه مناسب، فلوراید تراپی و استفاده از شیرین کننده‌های غیرپوسیدگی زا اشاره کرد. همچنین از کاربرد پروبیوتیک‌ها، نانو مواد، باکتریوفاژها، پپتیدهای ضدمیکروبی و واکسن‌های ضدپوسیدگی می‌توان به عنوان چشم اندازهای نوین بشر در عرصه کنترل پوسیدگی دندان نام برد. علاوه بر این اخیرا استفاده از طب مکمل به ویژه گیاه درمانی نیز مورد توجه قرارگرفته است. با اثبات اثربخشی طب مکمل در مقابله با پوسیدگی دندان و کاربرد آن همراه با طب رایج و یا روش‌های جدید در دست تحقیق می‌توان به کاهش فزاینده پوسیدگی دندان در آینده امیدوارتر بود .

واژه‌های کلیدی: پوسیدگی دندان، طب رایج، طب مکمل
دریافت: 1394/4/31 | پذیرش: 1394/4/31 | انتشار: 1394/4/31