دوره 24، شماره 4 - ( 11-1390 )                   جلد 24 شماره 4 صفحات 223-216 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghasemi A, Torabzadeh H, Nasiri M, Mahvidyzadeh S. Efficacy of experimental hydrofluoric acid (HF) on bond strength and microleakage of composite-porcelain interface. jdm 2012; 24 (4) :216-223
قاسمی امیر، تراب زاده حسن، نصیری مجید، مهویدی‌زاده سمانه. تاثیر اسید هیدروفلوریک تجربی بر استحکام باند و ریزنشت کامپوزیت به پرسلن. مجله دندانپزشکی. 1390; 24 (4) :216-223

1- دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
2- متخصص گروه آموزشی ترمیمی و زیبایی
3- دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان
زمینه و هدف: هدف از این مطالعه بررسی کیفیت یک نوع اسید HF تجربی جدید در آماده‌سازی پرسلن و مقایسه آن با دو نوع تجاری موجود در بازار ایران بود.

روش بررسی: الف- بررسی الگوی اچ اسید تجربی توسط تصاویر میکروسکوپ الکترونی (SEM): 6 عدد دیسک ساخته شده از پرسلن فلدسپاتیک به 3 گروه تقسیم شدند. هر گروه توسط یک اسید (یک عدد تجربی و دو عدد تجاری اولترادنت و کیمیا) به مدت یک دقیقه اچ شدند. تصاویر SEM آنها با 3 بزرگنمایی ثبت شدند. ب- آزمون استحکام باند ریزبرشی: 18 دیسک پرسلنی برای هر گروه اسیدی تعیین شد. سطح نمونه‌ها توسط اسید مرتبط با واسطه یک باند مینایی (مارجین باند) به کامپوزیت باند شدند. نمونه‌ها تحت تست Micro Shear قرارگرفتند. ج- تست ریزنشت: 54 دیسک به سه گروه 18 تایی تقسیم شدند و سطح هر نمونه توسط اسید مربوطه اچ و سپس به کامپوزیت باند شدند و در نهایت زیر Stereomicroscope بررسی گردیدند. سپس داده‌ها توسط ANOVA یک طرفه آنالیز شدند.

یافته‌ها: مقایسه تصاویر SEM نمونه‌های مختلف در بزرگنمایی‌های مختلف تفاوتی را نشان نداد. مقادیر استحکام باند به دست آمده برای سه گروه اسیدی به این شرح بود: تجربی: MPa 92/4 ± 53/28، کیمیا: MPa 61/6 ± 21/28 و اولترادنت: MPa 61/7 ± 14/26 که با توجه به سطح معنی‌داری 05/0>P دارای اختلاف معنی‌دار نبودند. از نظر مقادیر ریزنشت نیز تفاوت معنی‌داری در گروه‌ها دیده نشد (05/0

نتیجه‌گیری: کیفیت ژل HF تجربی در ایجاد الگوی اچ و استحکام باند و ریزنشت حد فاصل کامپوزیت- پرسلن مشابه دو گونه تجاری بوده و تفاوت معنی‌داری ندارد.

دریافت: 1390/3/5 | پذیرش: 1390/11/15 | انتشار: 1392/6/26