دوره 27، شماره 1 - ( 1-1393 )                   جلد 27 شماره 1 صفحات 23-16 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghasempour M, Molana Z, Alaghemand H, Beirami A, Bijani A, Asghari F, et al . Anti Streptococcus mutans non fluoride and fluoride containing sealants after adding nano-silver particles. jdm 2014; 27 (1) :16-23
قاسمپور مریم، مولانا زهرا، علاقه‌مند همایون، بیرامی علی، بیژنی علی، اصغرپور فریبا، و همکاران.. بررسی خواص ضد استرپتوکوک موتانس شیاربندهای فلورایددار و بدون فلوراید پس از افزودن نانوذرات نقره. مجله دندانپزشکی. 1393; 27 (1) :16-23

1- دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی بابل
2- گروه میکروب‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی بابل
3- دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
4- مرکز تحقیقات بیماری‌های غیرواگیر کودکان دانشگاه علوم پزشکی بابل
5- دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی بابل
6- دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
7- دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران

زمینه و هدف: از آنجاییکه پوسیدگی ثانویه، مهم‌ترین علتی است که منجر به شکست ترمیم‌های رزینی می‌شود، تولید مواد رزینی با خاصیت ضدمیکروبی، همواره مورد توجه بوده است. هدف از این مطالعه، بررسی عملکرد شیاربندهای فلورایددار و بدون فلوراید حاوی نانوذرات نقره بر استرپتوکوک موتانس بود.

روش بررسی: در این مطالعه، خواص ضدمیکروبی شیاربندهای فلورایددار (Clinpro 3M) و بدون فلوراید (Concise 3M) پس از افزودن نانوذرات نقره با درصدهای وزنی 0، 01/0، 02/0، 03/0، 04/0، 05/0 با تست تماس مستقیم مورد بررسی قرار گرفت. شیاربندها بر دیواره‌های میکروتیوب‌های 500 میکرولیتری شکل داده شد و پس از کیور شدن توسط دستگاه لایت‌کیور، در مجاورت باکتری‌های غوطه‌ور در محیط مایع قرار گرفتند. سپس در زمان‌های 3، 24 و 48 ساعت، 10 میکرولیتر از محیط مایع بر روی محیط کشت بلاد آگار، کشت داده شد. بعد از 24 ساعت انکوباسیون در محیط 37 درجه سانتی‌گراد، تعداد کلونی‌های موتانس با دستگاه شمارنده کلونی شمارش شد. داده‌ها با آنالیز واریانس یک طرفه (ANOVA) و آزمون T مستقل ارزیابی شدند.

یافته‌ها: شیاربندهای فلورایددار نسبت به شیاربندهای بدون فلوراید در غلظت‌های پایین (02/0-0)، تأثیر معنی‌داری در جلوگیری از رشد استرپتوکوک موتانس داشتند ) 001/0 P≤ ). گروه‌های حاوی نانوذرات نیز به طور معنی‌داری رشد باکتری‌ها را کاهش دادند (001/0 P≤ ) که این خصوصیت با افزایش میزان نانوذرات، به وضوح افزایش یافت.

نتیجه‌گیری: اگرچه شیاربندهای فلورایددار خواص ضدمیکروبی از خود نشان دادند، اما با افزایش درصد وزنی نانوذرات نقره، خاصیت ضدمیکروبی قوی‌تر و مؤثرتری از خود نشان دادند.

دریافت: 1392/3/12 | پذیرش: 1392/11/1 | انتشار: 1392/11/15