دوره 26، شماره 4 - ( 11-1392 )                   جلد 26 شماره 4 صفحات 294-288 | برگشت به فهرست نسخه ها

Saravi M E, Refoa Y, Dashlibrun Y N, Sharifi R. Prevalent of root resorption of second molar adjustment the impacted third molar in prepiacal and panoramic radiographs. jdm 2014; 26 (4) :288-294
ساروی محمد ابراهیمی، رفوآ یوشیاهو، نظری داشلی برون یونس، شریفی رضا. میزان شیوع تحلیل سطح دیستال ریشه‌های مولر دوم مجاور مولر سوم نهفته با استفاده از رادیوگرافی‌های پری‌اپیکال و پانورامیک. مجله دندانپزشکی. 1392; 26 (4) :288-294

1- دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مازندران
2- دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- سایر

زمینه و هدف: دندان مولر سوم نهفته، سطح استخوان را در سطح دیستال دندان مولر دوم کاهش می‌دهد و گاهی اوقات می‌تواند منجر به تحلیل ریشه دندان مجاور نیز بشود. هدف از این تحقیق تعیین میزان این تحلیل با استفاده از رادیوگرافی پری‌آپیکال و پانورامیک بود.

روش بررسی: در این مطالعه مقطعی- توصیفی 54 بیمار (28 مرد، 26 زن) بزرگتر از 15 سال با میانگین سنی 22 سال از بخش جراحی دهان، فک و صورت دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران حضور داشتند. از هر بیمار رادیوگرافی پانورامیک و پری‌آپیکال دندان مولر سوم (به دلیل روتین بودن آن‌ها و بررسی دقت پانورامیک نسبت به پری‌آپیکال) تهیه گردید و تحلیل ریشه دندان مولر دوم توسط دو نفر مشاهده و یادداشت گردید، برای آنالیز داده‌ها از تست آماری Fisher استفاده شد.

یافته‌‌ها: شیوع تحلیل ریشه دندان مولر دوم مجاور با مولر سوم نهفته در رادیوگرافی پانورامیک و پری‌آپیکال بیماران مورد بررسی به ترتیب 3/46 و 5/31 درصد بود (05/0 P> ). بیشتر این تحلیل‌‌ها در یک سوم سرویکالی دندان مولر دوم که دندان مولر سوم نهفته با موقعیت مزیالی یا افقی مشاهده گردید.

نتیجه‌گیری: با توجه به درصد نسبتاً بالای تحلیل کشیدن دندان مولر سوم نهفته به ویژه با موقعیت مزیالی یا افقی برای جلوگیری از عوارض بعدی توصیه می‌گردد.

دریافت: 1391/12/20 | پذیرش: 1392/9/24 | انتشار: 1392/10/2