دوره 25، شماره 1 - ( 1-1391 )                   جلد 25 شماره 1 صفحات 13-6 | برگشت به فهرست نسخه ها

Tabatabaei F. A review on implications of tissue engineering in different fields of dentistry. jdm 2012; 25 (1) :6-13
طباطبایی فهیمه سادات. مروری بر کاربردهای مهندسی بافت در شاخه‌های مختلف دندانپزشکی. مجله دندانپزشکی. 1391; 25 (1) :6-13

دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و شهید بهشتی
علم دندانپزشکی تاکنون بر اصلاح و بهبود خصوصیات مواد مصنوعی استوار بوده است. اما ظهور مهندسی بافت دندان، منجر به تغییر چارچوب محصولات اصلی، مانند مواد ترمیمی و ایمپلنت‌ها خواهد شد. بدون شک، علم زیست مواد با پذیرش این تکنولوژی جدید، در مرحله‌ای بزرگ از گذار تاریخی خود قرار دارد. هدف از این مقاله بررسی کاربردهای مهندسی بافت در شاخه‌های مختلف دندانپزشکی می‌باشد. برای رسیدن به این هدف، با استفاده از کلید واژه‌های dental stem cells، teeth tissue engineering، regenerative dentistry، oral surgery، periodontal regeneration و regenerative endodontics مروری بر مقالات موجود در پایگاه مدلاین انجام شد. محدوده جستجوی مقالات، عمدتاً از سال 2000 به بعد بود. براساس این مطالعه مروری می‌توان پیش‌بینی نمود که هرچند مشکلات عمده‌ای بر سر راه مهندسی بافت‌های دندانی وجود دارد، اما به زودی این تکنیک، کاربردهای فراوانی در دندانپزشکی خواهد یافت.

دریافت: 1390/1/18 | پذیرش: 1390/9/1 | انتشار: 1392/6/26