دوره 20، شماره 1 - ( 2-1386 )                   جلد 20 شماره 1 صفحات 93-84 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nejatidanesh F, Savabi O, Sarrafpour B, Mirabi D. Developing a software for removable partial denture design: Part I: Data collection. jdm 2007; 20 (1) :84-93
نجاتی دانش فرحناز، صوابی امید، صراف‎پور بابک، میرابی داریوش. ساخت یک نرم‎افزار رایانه‎ای جهت طراحی پروتزهای پارسیل متحرک بخش اول: نظر سنجی از اعضاء هیئت علمی در مورد قوانین طراحی پروتزهای پارسیل متحرک. مجله دندانپزشکی. 1386; 20 (1) :84-93

زمینه و هدف: طراحی پروتزهای پارسیل متحرک وظیفه دندانپزشک می‌باشد، با این حال بسیاری از دندانپزشکان به علت عدم تجربه کافی و یا کمبود وقت، این وظیفه را به تکنیسین واگذار می‌کنند. جهت طراحی این پروتزها، برای سهولت و تسریع در ارائه طرح درمان و نیز آموزش دانشجویان دندانپزشکی می‌توان از رایانه استفاده کرد. مطالعه حاضر به عنوان گام اول برای یافتن قوانین مورد توافق متخصصین پروتز صورت پذیرفت تا در مرحله بعدی مطالعه یک نرم‎افزار جهت ارائه طرح درمان پروتزهای پارسیل متحرک طراحی ‌شود.
روش بررسی: برای 41 نفر از اعضای هیئت علمی متخصص پروتزهای دندانی هفت دانشکده دندانپزشکی در سطح ایران، پرسشنامه‏ای مشتمل بر 121 قانون طراحی پروتز پارسیل ارسال شد. برای تجزیه و تحلیل آماری اطلاعات به دست آمده از نسبت درصد استفاده شد.
یافته‏ها: از میان 120 قانون مطرح شده، 92 قانون (2/76%) مورد توافق بیش از 60% دندانپزشکان بود که این قوانین به تفکیک شامل، قوانین سدل 80%، قوانین رست 2/76%، قوانین کلاسپ 4/78%، قوانین اتصال دهنده اصلی فک بالا و پایین به ترتیب 6/63% و 9/80% بود.
نتیجه‌گیری: متخصصین پروتز عضو هیئت علمی در ایران در مورد 2/76% از قوانین مورد پرسش موافق بودند. کمترین توافق در قوانین مربوط به اتصال دهنده‎های اصلی فک بالا بود که می‌تواند مربوط به تفاوت کتب مرجع و ایده‌های طراحی متخصصین ‌باشد.

دریافت: 1383/1/19 | پذیرش: 1385/10/9 | انتشار: 1392/5/28