زمینه و هدف: کامپوزیتهای قابل تراکم ویسکوزیته بالایی دارند و ممکن است با سطوح داخلی و نواحی سرویکالی به خوبی تطابق نیابند. در مطالعه حاضر ریزنشت روشهای مختلف ترمیم کامپوزیت خلفی کلاس II بررسی شد.
روش بررسی: 90 حفره پروگزیمالی در 45 دندان پرمولر سالم کشیده شده بدین ترتیب ترمیم شدند: گروه 1- کامپوزیت متراکم شونده به تنهایی (Filtek P60)؛ گروه 2- کامپوزیت هیبرید (Z250)+کامپوزیت P60؛ گروه 3: لاینر گلاس یونومر اصلاح شده بارزین (Vitremer)+کامپوزیت P60. بعد از غوطهوری در محلول فوشین 5/0%، نمونهها برش داده شده و ریزنشت در کف جینجیوال درجهبندی گردید. یافتههای حاصله با استفاده از نرمافزار آماری SPSS و به کمک آزمونهای آنالیز واریانس و آزمون Paried T-test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: در حفرات دیستالی، تفاوتی معنیدار بین گروههای 1 و 3 (01/0=P) و همچنین بین گروههای 2 و 3 مشاهده شد (03/0=P). تفاوت ریزنشت حفرات مزیال و دیستال در گروههای 1 (003/0) و 2 (005/0) نیز معنیدار بود.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد که کاربرد کامپوزیت Z250 تاثیری در کاهش ریزنشت ترمیمهای خلفی کلاس II ندارد. درحالیکه استفاده از Vitremer در مارجینهای جینجیوالی عاجی موجب کاهش ریزنشت میگردد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |