دوره 21، شماره 4 - ( 11-1387 )                   جلد 21 شماره 4 صفحات 289-285 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hoseinitodashki H, Rahmati A. Success rate  of 10th semester dental students of Tehran University of Medical students in infra alveolar nerve block injection technique. jdm 2009; 21 (4) :285-289
حسینی تودشکی حسن، رحمتی امیرحسین. تعیین میزان موفقیت دانشجویان ترم 10 دانشکده دندانپزشکی علوم پزشکی تهران در تزریق بی‌حسی بلاک عصب آلوئولار تحتانی. مجله دندانپزشکی. 1387; 21 (4) :285-289

زمینه و هدف: ترزیق بی‌حسی یکی از ارکان مهم در دندانپزشکی محسوب می‌شود و در بین تکنیک‌های مختلف تزریق بی‌حسی، تکنیک بلاک عصب آلوئولار تحتانی (IANB) به روش غیرمستقیم یکی از کاربردی‌ترین و شایع‌ترین تکنیک‌ها می‌باشد. از طرفی، میزان موفقیت در این تکنیک بنا به دلایلی که وجود دارد، در کتب مرجع رقم نسبتاً پایینی را به خود اختصاص داده است. بنابراین در این مطالعه سعی شده است میزان موفقیت دانشجویان ترم 10 دانشکده دندانپزشکی علوم پزشکی تهران مورد ارزیابی قرار گیرد.

روش بررسی: در این مطالعه تعداد 20=n نفر از بیماران مراجعه کننده به بخش جراحی دهان و فک و صورت واجد شرایط ورود به تحقیق، انتخاب شدند و بر روی هر کدام از آنها در 2 روز مختلف 2 تزریق IANB یکی توسط دانشجوی ترم 10 و دیگری توسط استاد (یا رزیدنت) بخش جراحی دهان و فک و صورت انجام شد و با استفاده از Pin Prick Test موفقیت یا شکست هر کدام از تزریق‌ها مورد ارزیابی قرار گرفت. در روش Pin Prick Test جهت تعیین موضع بی‌حس شده از نوک سنجاق یا سوند استفاده می‌شود. در این تحقیق از آزمون غیرپارامتری willcoxon استفاده شد.

یافته‌ها: نتایج بدین ترتیب بود که 70% تزریق دانشجویان ترم 10، موفقیت‌آمیز بود و این رقم در مورد استادان (یا رزیدنت‌ها) بخش جراحی دهان و فک و صورت 90% بدست آمد که تفاوت معنی‌داری از لحاظ آماری بین این 2 گروه مشاهده گردید.

نتیجه‌گیری: تفاوت آماری قابل توجهی در بین دو گروه مشاهده شد، امید است که ازطریق آموزش عملی بیشتر، این تفاوت در مطالعات آینده کاهش یابد.

متن کامل [PDF 2010 kb]   (1445 دریافت)
پذیرش: 1392/5/30 | انتشار: 1392/11/8