دوره 25، شماره 4 - ( 11-1391 )                   جلد 25 شماره 4 صفحات 272-266 | برگشت به فهرست نسخه ها

Danesh Kazemi A, Davari A, Mosavi Nasab S M, Geravand E. Effect of Re-application of microbrush on micro tensile bond strength of an adhesive to dentin. jdm 2013; 25 (4) :266-272
دانش کاظمی علیرضا، داوری عبدالرحیم، موسوی نسب سید مجید، گراوند احسان. بررسی اثر استفاده مجدد از میکروبراش بر استحکام باند ریزکششی ادهزیو به عاج. مجله دندانپزشکی. 1391; 25 (4) :266-272

1- دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
2- سایر
زمینه و هدف: استفاده مجدد از میکروبراش ممکن است بر روی استحکام باند ریزکششی ادهزیو به عاج تاثیر بگذارد. هدف از این مطالعه ارزیابی استفاده مجدد از میکروبراش روی استحکام باند ریزکششی ادهزیو به عاج بود.

روش بررسی: 30 دندان مولر انسان جمع‌آوری و مینای سطح اکلوزال آن‌ها حذف شد، تا عاج سطحی اکسپوز شود. عاج سطحی اچ، شسته و با پوار هوا خشک شد به طوریکه عاج کاملاً خشک نشود. سپس دندان‌ها براساس تعداد دفعات استفاده از میکروبراش به دو گروه تقسیم شدند: گروه اول: استفاده از میکروبراشی که قبلأ استفاده نشده بود. گروه دوم: استفاده از میکروبراشی که قبلأ دو بار استفاده شده بود.  باندینگ (FGM, Brazil) Ambar طبق دستور کارخانه و با استفاده از میکروبراش‌هایی که در بالا ذکر شد روی سطح عاج اچ شده به کار برده شد و تاج دندان‌ها با استفاده از کامپوزیت (FGM, Brazil) Llis بازسازی شد. سپس دندان‌ها در جهت باکولینگوال و در مقاطع 1 میلی‌متر برش داده شدند و سپس 50 نمونه به شکل ساعت شنی از30 دندان تهیه شد،به طوریکه هر گروه شامل 25 نمونه بود نمونه‌ها توسط دستگاه  MTD500 (SD Mechatronic, Germany) تحــت آزمون استحکام باند ریزکششی قرار گرفتند. نتایج توسط آزمون آماری T-test بررسی شد.

یافته‌ها: میانگین استحکام باند ریزکششی در گروه دوم برابر 06/9±61/23 مگاپاسکال و در گروه اول 18/7±49/30 مگاپاسکال بود که اختلاف معنی‌داری بین این دو گروه وجود داشت (005/0=P).

نتیجه‌گیری: هر میکروبراش نباید جهت ترمیم بیش از یک حفره استفاده شود.

واژه‌های کلیدی: ادهزیو، عاج، استحکام باند
دریافت: 1390/11/15 | پذیرش: 1391/9/10 | انتشار: 1392/6/25