دوره 22، شماره 4 - ( 11-1388 )                   جلد 22 شماره 4 صفحات 214-208 | برگشت به فهرست نسخه ها

Seyedan K, Nahidi R. Nonsurgical management of soft tissue around the restorations of maxillary anterior implants: a clinical report. jdm 2010; 22 (4) :208-214
سیدان کاوه، ناهیدی رضا. کنترل غیر جراحی بافت نرم اطراف رستوریشن‌های متکی بر ایمپلنت در قدام ماگزیلا(گزارش یک مورد) . مجله دندانپزشکی. 1388; 22 (4) :208-214

1- دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
2- دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
زمینه و هدف: کنترل نسج نرم جهت تأمین زیبایی در رستوریشن یک ایمپلنت تک دندان در قدام ماگزیلا اهمیت ویژه‌ای دارد. آماده‌سازی و شکل‌دهی بافت به ایجاد یک Emergence profile صحیح و ظاهر طبیعی دندان کمک می‌کند. هدف از این مطالعه‌ ارایه یک مورد کنترل غیر جراحی کانتور نامناسب بافت نرم اطراف ایمپلنت‌های واقع در قدام ماگزیلا برای رسیدن به زیبایی مطلوب می‌باشد.

روش بررسی: یک دختر 23 ساله دچار فقدان مادرزادی دندان‌های لترال ماگزیلا، پس از درمان ارتدنسی ثابت و تأمین فضای لازم، تحت جراحی قرار گرفت و دو عدد ایمپلنت در محل‌های مورد نظر جایگذاری شد. پس از انجام جراحی دوم و سپری شدن دوره التیام، به دلیل کلاپس شدید نسج نرم، امکان ساخت رستوریشن‌ها به روش متداول مقدور نشد. در این مورد با ساختن رستوریشن‌های موقتی، کانتور نسج‌ نرم به روش غیر جراحی اصلاح شد و در ادامه رستوریشن‌های نهایی تهیه و نصب گردید.

نتیجه‌گیری: شکل‌دهی بافت نرم به وسیله رستوریشن موقتی به برقراری مجدد کانتورهای طبیعی لثه و پاپیلای بین دندانی اطراف یک رستوریشن متکی بر ایمپلنت در قدام ماگزیلا، کمک شایانی می‌نماید.

واژه‌های کلیدی: ایمپلنت دندانی، نسج نرم، رستوریشن
دریافت: 1388/7/18 | پذیرش: 1388/10/1 | انتشار: 1392/7/9