Omati Shabestari G, Haj Mir Agha H, Shahabi S, Bagherpor R. Fracture resistance of fiber-reinforced composite and zirconia all-ceramic systems for posterior partial dentures. J Dent Med-tums 2010; 22 (4) :179-184
URL:
http://jdm.tums.ac.ir/article-1-123-fa.html
امتی شبستری قاسم، حاج میر آقا حبیب، شهابی سیما، باقرپور رضا. مقایسه مقاومت به شکست بریجهای سه واحدی Full coverage خلفی FRC و تمام سرامیکی زیرکونیا. مجله دندانپزشکی. 1388; 22 (4) :179-184
URL: http://jdm.tums.ac.ir/article-1-123-fa.html
1- دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- مرکز تحقیقات علوم و تکنولوژی در پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی رشت
چکیده: (15360 مشاهده)
زمینه و هدف: در سالهای اخیر به دلیل توجه بیشتر بیماران به زیبایی، استفاده از مواد همرنگ دندان نظیر رستوریشنهای تمام سرامیک و FRCها (Fiber-reinforced Composite) برای بازسازی نواحی بی دندانی خلفی، گسترش یافته است. مقاومت به شکست (Fracture resistance) یکی از مهمترین خصوصیات مکانیکی مواد فوق در این رابطه است زیرا در نواحی خلفی دهان، نیروی مضغی N 600-500 است و رستوریشن باید توانایی تحمل این نیرو را داشته باشد. در این مطالعه این خصوصیت در مورد یک نوع FRC و یک نوع سرامیک زیرکونیا با یکدیگر مقایسه شد و امکان استفاده از این دو نوع رستوریشن در نواحی خلفی دهان بررسی شد.
روش بررسی: 40 دندان مولر و پرمولر انسان به 20 جفت (یک پرمولر - یک مولر) تقسیم شدند. 10 جفت برای بریج سه واحدی FRC به صورت Full coverage و 10 جفت برای بریج سه واحدی تمام سرامیک زیرکونیا مطابق دستورالعمل تراش داده شدند. هر جفت در فاصله 5/7 میلیمتر از هم ثابت گشتند. بریجها ساخته شدند و مطابق دستورالعمل با سمان رزینی روی دندانها سمان شدند. سپس به مدت 30 روز در آب مقطر 37 درجه سانتیگراد قرار داده شدند. با استفاده از Mechanical testing machine نیروی عمودی به سطح اکلوزال وارد و در نهایت مقاومت به شکست آنها محاسبه شد. دادهها با Independent sample T test آنالیز گردیدند.
یافتهها: مقاومت به شکست نمونههای سرامیکی زیرکونیا به طور معنیداری بالاتر از نمونههای FRC (034/0= (Pو شکست در نمونههای سرامیکی بیشتر از نوع Cohesive و در پونتیک بود و شکست در نمونههای FRC بیشتر از نوع Adhesive و در پونتیک بود.
نتیجهگیری: بریجهای هر دو گروه مواد مورد آزمایش قابلیت استفاده در مناطق خلفی را داشتند.
نوع مطالعه:
تحقیقی |
موضوع مقاله:
عمومی دریافت: 1388/4/18 | پذیرش: 1388/9/22 | انتشار: 1392/7/9