دوره 22، شماره 4 - ( 11-1388 )                   جلد 22 شماره 4 صفحات 178-174 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shekaramiz Z, Tabrizizadeh M, Danesh Ardakani M. Solubility evaluation of some sealrs used in endodontic treatment, an in-vitro study. jdm 2010; 22 (4) :174-178
شکر آمیز رحیم، تبریزی زاده مهدی، دانش اردکانی محمد. بررسی میزان حلالیت چند سیلر مورد استفاده در معالجه ریشه بصورت in-vitro. مجله دندانپزشکی. 1388; 22 (4) :174-178

1- دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه آزاد واحد خوراسگان
2- دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی یزد
زمینه و هدف: عدم حلالیت، یکی از مهم‌ترین خصوصیات موادی است که به عنوان سیلر در درمان‌های اندودنتیک بکار می‌روند. هدف از انجام این مطالعه برسی حلالیت سیلرهای Dorifill, ZOE Tubliseal, AH26, در آب مقطر بود.

روش بررسی: جهت انجام این مطالعه آزمایشگاهی از هر نوع سیلر، 5 نمونه با ابعاد تقریباً برابر تهیه شد. نمونه‌ها پس از توزین اولیه به طور جداگانه در ظروف حاوی 50 سی‌سی آب مقطر در دمای 37 درجه سانتی‌گراد قرار گرفتند. پس از گذشت یک هفته تغییر وزن نمونه‌ها توسط ترازوی دیجیتالی ثبت گردید. نهایتاً نتایج بدست آمده با آزمون ANOVA و Post-hoc Tukey HSD مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.

یافته‌ها: طبق نتایج بدست آمده سیلر Dorifill طی مدت 7 روز 8/2% کاهش وزن داشته و بالاترین حلالیت در بین سیلرهای مطالعه شده را دارا بود. سیلرهای Tubliseal و ZOE به ترتیب 4/1% و 3/2% کاهش وزن نشان دادند. سیلر AH26 در طی 7 روز 9/1% افزایش وزن داشت. میانگین تغییر وزن سیلرها بین گروه‌های ZOE, Dorifill و Tubliseal ازلحاظ آماری اختلاف معنی‌داری نداشت (05/0P>). بین میانگین تغییر وزن سیلر AH26 و گروه‌های دیگر اختلاف معنی‌دار آماری مشاهده شد (001/0>P).

نتیجه‌گیری: با توجه به اینکه درصد حلالیت کلیه سیلرهای مورد بررسی در محدوده استاندارد تعیین شده برای میزان حلالیت سیلرها قرار داشت، می‌توان آنها را از لحاظ این خاصیت فیزیکی، جهت استفاده کلینیکی مورد تأیید قرار داد.

واژه‌های کلیدی: سیلر، اندودنتیک، حلالیت
دریافت: 1388/6/10 | پذیرش: 1388/8/20 | انتشار: 1392/7/9