دوره 9، شماره 2 - ( 4-1375 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 57-66 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Majd A, Mehrabian S, Khanafari A. Evaluating antimicrobial effect of Glaucium on Oral microflora. jdm. 1996; 9 (2) :57-66
URL: http://jdm.tums.ac.ir/article-1-620-fa.html
مجد احمد، مهرابیان صدیقه، خنافری آنیتا. بررسی اثر ضد میکروبی شقایق کوهی (Glaucium) بر میکرو فلور دهان. مجله دندانپزشکی. 1375; 9 (2) :57-66

URL: http://jdm.tums.ac.ir/article-1-620-fa.html


چکیده:   (3204 مشاهده)

در این بررسی از جنس گلوسیوم چهار گونه گلوسیوم کورتیکولاتوم از حصارک، گلوسیوم الگانس از کرج، گلوسیوم فلاووم از اصفهان و گلوسیوم فیمبریلیژرم از فیروزکوه دماوند را در اردیبهشت و خرداد ماه سال 1375 جمع آوری نموده، قسمتهای مختلف گیاه (ریشه، ساقه، برگ، گل، میوه و دانه) را بعد از خشک و آسیاب کردن به وسیله حلالهای مختلف اتانول، متانول و آب عصاره گیری نمودیم. میکروبهای مورد آزمایش را از دهان حدود صد نفر از فاصله بین لثه و دندان به کمک سواب استریل جدا کردیم و نمونه ها را روی محیط نوترین آگار، مولر هینتون آگار، سابورودکستروز آگار و استرپتوکوکوس آگار کشت دادیم. میکروبهای جدا شده شامل جنسهای: استرپتوکوکوس، باسیلوس، اکتینومیست، دیفتروئید، لاکتوباسیلوس و کاندیدا بود. بررسی اثر ضد میکروبی را مطابق روش «بایروکربی» در روی محیطهای مختلف با سنجش قطر هاله مهار رشد و همچنین اضافه نمودن عصاره به محیطهای کشت و مقایسه آنها با محیط شاهد بدون عصاره انجام دادیم. اثر ضد میکروبی گیاهان مورد پژوهش را به مجموع میکروبهای طبیعی دهان و همچنین بر هر یک از جنسهای مختلف بطور جداگانه سنجیدیم. از محلول دهان شوی (استیل پریدینیوم کلرید) نیز به عنوان شاهد استفاده کردیم. مقدار عصاره جذب شده در هر دیسک بلانک 1.25 میلیگرم بود. سنجش حداقل غلظت موثر عصاره: عصاره قسمتهای مختلف چهار گونه گیاه مورد آزمایش با غلظت 1.25، 2.5، 5 و 10 میلیگرم در میلی لیتر تهیه شد. اثر ضد میکروبی با سنجش قطر هاله مهار شد انجام شد. نتایج نشان داد که: عصاره اندامهای مختلف 4 گونه جنس گلوسیوم بر میکروفلور دهان اثر ضد میکروبی دارد. حداقل غلظت عصاره موثر 2.5% می باشد. عصاره های گونه الگانس نسبت به سه گونه مورد پژوهش دیگر اثر ضد میکروبی قویتری دارد. محیط مولر هینتون برای آزمایشهای سنجش ضد میکروبی مناسبتر است. عصاره اتانولی، متانولی، آبی دم کرده و اتوکلاو شده به ترتیب اثر ضد میکروبی کمتری دارند. اثر ضد میکروبی گونه های شقایق به نوع میکروفلور دهان افراد بستگی دارد و در افراد مختلف متفاوت است. بیشترین اثر عصاره ها بر جنس استرپتوکوکوس و کمترین میزان اثر بر جنس باسیلوس است.

متن کامل [PDF 1401 kb]   (828 دریافت)    
نوع مطالعه: تحقیقی | موضوع مقاله: عمومی
انتشار: ۱۳۹۲/۵/۲

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دندانپزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2017 All Rights Reserved | Journal of Dental Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb