مهوش موسوی، علیاکبر خوشخونژاد، بنفشه گلستان، بهاره بیکزاده، عبدالرضا محمدنیا، روزبه صدری منش، نغمه بهرامی،
دوره ۲۱، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۸۷ )
زمینه و هدف: ترشح آنتیبادی یک جنبه مهم در پاسخ میزبان به التهاب انساج پریودونشیم است. فاکتورهای متعددی از جمله سیگار، سن و فلور میکروبی زیر لثه در ایجاد پریودنتیت و ایجاد محصولات آنتیبادی نقش دارند. هدف مطالعه حاضر مشخص کردن ایمنوگلوبولینها (IgG۱, IgG۲) در افراد مبتلا به Periodontitis در مقابل گروه کنترل، و بررسی رابطه این نوع از ایمونوگلوبولینها با سیگار، سن و جنس افراد مورد مطالعه است.
روش بررسی: در این مطالعه افراد مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، ۳۶ بیمار با پریودنتیت شدید، ۳۹ بیمار با پریودنتیت متوسط و ۴۰ نفر تحت عنوان گروه کنترل که هیچگونه مشکل پریودنتال نداشتند، انتخاب شدند. همچنین ۲۱ بیمار دچار پریودنتیت مهاجم و ۵۴ نفر پریودنتیت مزمن بودند. میزانIgG۱ و IgG۲ در این بیماران اندازهگیری شد.
یافتهها: گروه بیماران در مقایسه با گروه کنترل سطح سرمی بالاتری از ایمونوگلوبولینها را نشان دادند. در مورد میزانIgG۱ بین گروه Moderate و Severe وهمچنین بین گروههایaggressive و chronic اختلاف آماری معنیداری دیده نشد (۰۰۱/۰>p)، اما میزان IgG۲به صورت معنیداری بین همه گروههای مورد مطالعه اختلاف داشت. سیگار نیز به وضوح باعث کاهش میزانIgG۱ و IgG۲در گروههای مورد مطالعه شده بود.
نتیجهگیری: بیماران سیگاری حتی افراد گروه کنترل که سیگار میکشیدند درمقایسه با افراد غیر سیگاری میزان کمتری از IgG۲ داشتند.