زمینه و هدف: یک جز کلیدی در آمادهسازی دندانی که قرار است پست و کور شود، فرول است. در صورت عدم وجود فرول نیروهای اکلوزالی، باعث شکستگی پست یا ریشه میشوند. هدف از انجام این تحقیق، تعیین اثر فرول بر مقاومت به شکست دندانهای بازسازی شده با پستهای فایبر کوارتز، تحت cyclic loading بود.
روش بررسی: این تحقیق به روش تجربی (Experimental) و به صورت Invitro انجام شد. در این تحقیق تعداد بیست دندان پره مولر فک پایین که به دلایل ارتودنسی از قوس خارج شده بودند و هیچگونه شکستگی، ترک یا پوسیدگی در تاج و ریشه نداشتند، جمعآوری و به صورت تصادفی به دو گروه ده تایی تقسیم شدند. در گروه شاهد تاج دندانها از ۳ میلیمتر بالای CEJ و در گروه مورد از ۱ میلیمتر بالای CEJ عمود بر محور طولی دندان قطع شدند و دندانها به روش معمول روت کانال شدند. در دو گروه فضای پست تهیه شد و پستهای فایبر کوارتز DT light با سمان رزینی Panavia F۲ سمان شدند، سپس کور کامپوزیتی Biscore و کراون تمام فلزی ساخته و توسط سمان زینک فسفات سمان شدند. پس از آن دندانها در آکریل خودپخت با PDL مصنوعی مانت شدند. نمونهها با زاویه ۴۵ درجه نسبت به محور طولی دندان، تحت نیروی cyclic با فرکانس ۴ ضربه در ثانیه قرار گرفتند تا شکست یا جابجایی رخ دهد. سپس دادهها توسط آزمون t-test مورد ارزیابی آماری قرار گرفت.
یافتهها: میزان سیکل در گروه با فرول برابر ۴۲۵±۷۳۱۰ و در گروه بدون فرول ۳۱۶±۴۱۹۰ بود. در گروه با فرول میانگین نسبت به گروه بدون فرول،۳۱۲۰ سیکل بیشتر بود. اختلاف مقاومت به شکست در گروه با فرول و گروه بدون فرول از نظر آماری معنیدار بود (۰۵/۰>p).
نتیجهگیری: بر اساس نتایج این تحقیق وجود فرول مقاومت به شکست دندانهای بازسازی شده با پستهای فایبر کوارتز را تحت cyclic loading، بالا میبرد.