فاطمه کاظمی بید هندی، مهشید محمدی بصیر، محمد باقر رضوانی، علی خدابخش، حسین لباف، محمد امین فهیمی،
دوره ۳۵، شماره ۰ - ( ۳-۱۴۰۱ )
زمینه و هدف: اتمام و پرداخت کامپوزیتها یک مرحله مهم و تأثیر گذار در موفقیت کلینیکی ترمیمها میباشد. هدف ازاین مطالعه بررسی تأثیر و مقایسه دوام دو نوع پالیش مایع بر روی دو نوع کامپوزیت بود.
روش بررسی: ۸۰ نمونه استاندارد دیسکی شکل (mm ۲×۴) از دو نوع نانو کامپوزیت (هر کامپوزیت ۴۰ عدد) شامل یک کامپوزیت نانوفیل (Filtek Z۳۵۰ XT-۳M ESPE) و یک کامپوزیت نانو هیبرید (Aelite Aesthetic Enamel-Bisco, Inc. Schaumburg, USA) تهیه شد. نمونهها بر اساس روش اتمام و پرداخت به صورت تصادفی به ۴ زیرگروه (۱۰n=) تقسیم شدند، M : به عنوان گروه کنترل نمونهها با پلیمریزاسیون زیر نوار سلولوئیدی (Mylar). S: اتمام و پرداخت توسط توالی دیسکهای Sof-Lex (۳M ESPE, USA)، SP: اتمام و پرداخت با دیسکهای Sof-Lex و استفاده از پالیش مایع Permaseal (Ultradent products, Inc. USA)، SB: اتمام و پرداخت با دیسکهای Sof-Lex و استفاده از پالیش مایع Bis cover (Bisco, Inc. Schaumburg, USA). نمونهها تحتpH cycling و Brusihing machine قرار گرفتند و سپس میانگین خشونت سطحی نمونهها (Ra) و میانگین تغییرات پروفایل در طول ناحیه مورد نظر (Rz) توسط دستگاه پروفیلومتر اندازه گیری شد، برای مقایسه میانگین خشونت سطحی در گروههای مورد بررسی از آنالیز واریانس دو طرفه و یک طرفه (ANOVA) استفاده شد. سپس از آزمون Tukey برای شناسایی گروههای مسئول تفاوت و از آزمون T-test برای مقایسه میانگین خشونت سطحی استفاده شد.
یافتهها: نوع کامپوزیت و روش پرداخت تأثیری بر روی میانگین Ra نداشت (۷۳۳/۰=P) اما بر روی فاکتور Rz۱ دارای تأثیر معنیدار بود (۰۲۵/۰=P).
نتیجه گیری: استفاده از پالیش مایع پس از کاربرد دیسکهای پرداخت، تأثیری بر روی دوام پرداخت نانو کامپوزیتها ندارد.