زمینه و هدف: مقاومت به شکست ریشه دندانهای اندو شده، به مقدار زیادی به گونه پست مورد استفاده بستگی دارد . بررسیهای انجام شده بر وجود تناقضهایی در میزان مقاومت به شکست ریشه در استفاده از انواع پستهای غیرفلزی دلالت دارد. هدف از انجام این بررسی مقایسه اثر ۲ گونه پست غیرفلزی باند شونده با ضریب الاستیسیتی متفاوت بر مقاومت به شکست دندانهای اندو شده در برابر نیروهای فشاری بود.
روش بررسی: این بررسی به روش تجربی و در شرایط آزمایشگاهی بر روی ۲۰ دندان پرهمولر فک پایین که تاج آنها قطع شده و تحت درمان ریشه قرار گرفتند انجام شد. دندانها به صورت تصادفی به ۲ گروه ۱۰ تایی تقسیم شدند . پس از تهیه فضای پست پستهای فایبر RTD و پستهای FRC با پوشش زیرکونیا ICE LIGHT در کانال دندانها سمان شدند. تاج دندانها با کامپوزیت بازسازی گردید، نمونهها پس از بازسازی لیگامان پریودنتال و مانت در رزین آکریلی در دستگاه آزمون استحکام تحت نیروی فشاری با زاویه ۹۰ درجه نسبت به محور طولی دندان با سرعت ۱mm/min قرار گرفتند. بعد از مشخص شدن نرمال بودن توزیع دادهها جهت قضاوت آماری از آنالیز آماری One-way ANOVA و T-test استفاده شد.
یافتهها: میانگین مقاومت به شکست در گروه ICE LIGHT (N) ۲۴/۱۰۶ ± ۱۸/۸۶۵ و در گروه گلاسفایبر (N) RTD ۷۴/۱۵۶ ± ۱۱/۱۰۸۳ بود. بالاترین میانگین مقاومت به شکست در گروه گلاسفایبر RTD مشاهده گردید و اختلاف معنیداری ازنظر آماری بین دو گروه مشاهده گردید (۰۰۰۱/۰> P ).
نتیجهگیری: پستهای FRC با پوشش زیرکونیا به علت ایجاد شکستگیهای نامطلوب در دندان باید با احتیاط استفاده شوند بنابراین استفاده از پستهای گلاسفایبر برتری دارد.