زمینه و هدف: پورفیروموناس ژینژیوالیس همواره یکی از اصلیترین عوامل ایجاد بیماری پریودنتال بوده که برای مهار آن به صورت رایج از آنتیبیوتیکها استفاده میگردد. عوارض متعدد داروهای سنتتیک و نیز گسترش مقاومت دارویی موجب تمایل به مواد ضدمیکروبی با منشاً طبیعی مثل گیاهان شده است. هدف از این تحقیق بررسی اثر آنتیباکتریال اسانس دارچین در رشد این باکتری، در پاکتهای عمیق بیماران مبتلا به پریودنتایتیس مزمن بود.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی پس از نمونهبرداری از پاکتهای عمیق بیماران مبتلا به پریودنتایتیس مزمن پیشرفته ، کشت و تشخیص باکتری با رنگآمیزی گرم و تست بیوشیمیایی انجام شد. اسانس دارچین در غلظتهای گوناگون ( mg/ml 1500و750،500،250، 250،10،50،100) با حلال روغنی تهیه و توسط دیسک در محیط کشت قرار داده شد. از دیسک آنتیبیوتیکهای آموکسیسیلین، مترونیدازول، سیپروفلوکسازین، آمیکاسین و جنتامایسین به عنوان کنترل مثبت و از دیسک بلانک آغشته به روغن (حلال) به عنوان کنترل منفی استفاده شد. سپس هاله عدم رشد در اطراف دیسکها براساس متد انتشار دیسک و حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) تعیین گردید. برای مقایسه نتایج از تست One-way ANOVA استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که اسانس دارچین در غلظ ت mg/ml 750 MIC= ، اثر مهارکنندگی باکتری و در غلظت mg/ml 1500 MIC= اثر کشندگی نشان داد که البته این اثر در مقایسه با آنتیبیوتیکهای رایج مورد استفاده (آموکسیسیلین، مترونیدازول)، بسیار ضعیفتر بوده است ( 001/0 P< ).
نتیجهگیری: بر طبق یافتهها، اسانس دارچین در محیط آزمایشگاهی اثر آنتیمیکروبیال بر روی میکروارگانیسم پورفیروموناس ژینژیوالیس حاصل از بیماران مبتلا به پریودنتایتیس دارد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |